Gjemmer Godard seg fra «Oscar-marerittet»?

Statuetten Godard unviker
Den anerkjente, men folkeskye Jean-Luc Godard ser ut til å ha gått under jorden etter tirsdagens erklæring om at han har en æres-oscar kommende. Bakmennene til Academy Awards har nå i to døgn desperat forsøkt å ringe, fakse og sende mail, de har kontaktet flere av regissørens venner og bekjente og skal i tillegg ha skrevet et brev til FedEx. Det virker nesten som om Godard rømmer fra den berømte oscarstatuetten.

Det ville vært en grov underdrivelse å si at Jean-Luc Godard ikke er en av Hollywood og oscar seremoniens største tilhengere. Han er kanskje den som har vært mest vokal mot denne delen av film-industrien. Det har gått så langt at han en gang uttrykte at «Nothing would disgust me more morally than winning an Oscar».

Men nå har det som ingen skulle tro kunne skje skjedd. Akademiet har avslørt hvem som skal få æresprisene i år og JLG er en av dem. Spørsmålet nå er om han faktisk vil møte opp på pre-Oscar seremonien i November. Legendene Francis Ford Coppola og Eli Wallach, samt en relativt ukjent filmrestauratør ved navn Kevin Brownlow vil også motta ærespriser på denne seremonien.

Den er ingen tvil om at dette er en pris Godard har gjort seg fortjent til. Få andre levende regissører har revolusjonert industrien mer. Han var en av hovedmennene bak French New Wave som satte filmene sine ute på faktiske steder istenfor å filme på bydge scener inne på studioer. Han er også mannen som populariserte jump-cuts.

Om 79-åringen er redd for at hans tidligere utsagn vil bli brukt mot ham i pressen hvis han aksepterer statuetten og om han i det hele tatt lyst på den  kan bare Godard selv vite. Med tanke på hans historie kan dette bli en prinsipp sak. Hvis han faktisk møter opp får vi neppe høre en spesielt takknemlig tale. Det vil definitivt bli spennende å se hvordan dette utvikler seg.

Reklamer

Om filmgeneral

Journaliststudent på NKF Oslo. Har vært film entusiast fra tidlig alder og vil nå dele denne entusiasmen med deg!
Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Regissør og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s