Lei av å vente på Bogdanovich

Det er nå årevis siden den annerkjente regissøren tok på seg ansvaret å sette sammen Orson Welles’ uferdige 70-talls film The Other Side of the Wind. Ettersom Orson Welles blir markert som å være en av verdens mest respekterte regissører er det ekstremt merkelig at dette prosjektet aldri kommer seg på beina.

I 2004 ærklerte Bogdanovich at det var håp for at filmen snart ble ferdig. Seks år senere presenterer han det samme håpet., noe han også har gjort alle de andre årene imellom. Denne rutinen begynner å bli slitsom.

Alt som er igjen er å redigere den sammen. Alt av scener er ferdig. Selvfølgelig er prosessen å sette sammen en film en stor jobb og all respekt til de som gjør det, men nå ser vi jo restaureringer av langt mindre ettertraktede filmer hele tiden. Er respekten og kjærligheten alle påstår å ha for Orson Welles falsk. Man kan kanskje begynne å lure.

På en pressekonferanse i 2009 så Bogdanovich at han satset på Cannes 2010. Dette skjedde åpenbart ikke. Etter årevis med løfter ser det ikke engang ut som han har fått sett på alt meteriale. På 2009 pressekonferansen sa han at materialet lå på en fransk lab han ikke hadde fått adgang til ennå. Hvorfor har han i så mange år gitt løfter hvis han ikke engang har sett hvor god kvaliteten er.

Er han en drømmer? Tydeligvis! Hvor mye lenger må på vi vente på at denne mannen skal holde løftene sine. Det er ingen tvil på at han har respekt og kjærlighet for Welles’ og filmene hans, men hva med oss andre som er like store fans. Må du virkelig dingle godteposen rett foran nesen vår i år og dag. Vis litt barmhjertighet og ha realistiske håp! Neste gang Bogdanovich åpner munnen sin om dette burde han ha filmen klar for jeg er iallefall lei av å vente.

Reklamer

Om filmgeneral

Journaliststudent på NKF Oslo. Har vært film entusiast fra tidlig alder og vil nå dele denne entusiasmen med deg!
Dette innlegget ble publisert i Film, Regissør. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s